Hodinky jako módní doplněk

Hodinky, zejména ty náramkové, začali pomalu mizet. Nahradily modernější přístroje, jako například mobily. Vždyť nač nosit hodinky, když mi tentýž čas ukáže i displej na telefonu? V posledním období se ale tyto malé (i) ozdoby na ruku nenápadně vracejí. A vracejí se především jako módní doplněk!

Základní rozdíl v hodinkách je, zda jsou digitální nebo ručičkové. V eleganci jednoznačně vítězí ručičkové hodinky, jednak proto, že jsou stylovější a jednak proto, že modely pro digitální hodinky se vyrábějí pro věkovou kategorii "15 a dost". Takže pokud máte jakkoli kladný vztah k technice, přece jen doporučujeme vybrat si hodinky s ciferníkem.

Pro pokročilé
Hodinky se dají využít na různé příležitosti. Mohou zvýraznit vaši osobnost, zdůraznit společenské postavení, ale i stylově doplnit váš celkový vzhled. Při jejich koupi dbejte na citlivý výběr s ohledem na to, kam je chcete nosit.

Hodinky na běžné nošení
Volte jednoduché tvary. Pokud nechcete poutat pozornost, vyhněte se extravagantním a atypickým tvarům. Nejlepší hodinky jsou v neutrálních barvách - černé, hnědé, případně béžové, s koženým řemínkem. Nezapomeňte si všimnout ciferníku - zda se na něm umíte orientovat, zda si nepletete malou a velkou ručičku, zda správně rozeznáváte, kterou hodinu právě ukazuje. Na běžné nošení potřebujete hodinky spíše praktické, to při jejich výběru mějte na paměti.

Hodinky do práce
Pokud nejste ve vedoucí nebo reprezentativních funkci, klidně vám vystačí obyčejné hodinky. Pro dámy na vyšších pozicích je vhodné se poohlédnout po hodinkách s ocelovým náramkem, které nejsou ani příliš malé, což je známkou zakřiknutosti ani příliš velké, aby nepoutali příliš pozornost. Upřednostněte přece jen ručičkové hodinky, abyste jednou neslyšeli vtip: "Kolik je hodin? -Deset děleno dvaceti".

Společenské hodinky
Zde je již výběr těžší. Totiž, dáma, která chce na večírku nebo při jiné společenské události vyniknout, by neměla zapomenout, že hodinky by jí měly ladit s náušnicemi a náhrdelníkem, případně efektně doplňovat šaty. Proto pokud neplánujete vrazit do hodinek tisíce, zkuste si najít model, který je neutrální a elegantní zároveň. Nebo si je slaďte se šperky, které nejčastěji nosíváte. Pak vás to nevyjde až tak draho.

Sportovní typy hodinek
Tento typ hodinek by měl být především praktický, vodotěsný, odolný vůči otřesům a ne příliš těžký. Některé modely vám dokonce změří tlak nebo tep, mají také zabudovaný barometr, výškoměr, teploměr, stopky, budík, podsvícený displej. Sportovní hodinky jsou, na rozdíl od ostatních typů, nejlepší v digitální podobě.

Luxusní poutače pozornosti
U tohoto typu hodinek se dá říci jen jediné - peníze. Budou vás totiž stát nejvíce ze všech modelů. Jsou reprezentativní a přímo křičí jaké je vaše postavení a společenský status. Takové extravagantní hodinky nejsou vhodné pro každý den.